Veteranendag 2021: bekijk onze uitzending vanaf het Malieveld!


Op deze pagina vind je alle ins en outs over het speciale programma dat we rondom Veteranendag 2021 hebben samengesteld in samenwerking met Veteranenshop. Je bekijkt de volledige uitzending via een klik hierboven, maar onder de video lees je achtergrondverhalen over de onderwerpen en de personen die je voorbij ziet komen in ‘Ik wens voor…’. Lees interviews met Menno Kersbergen, Harold Jacobs en… kom erachter wat je nog niet wist over Paviljoen Malieveld!



De maand juni is het feest! Op 26 juni is het namelijk de Nederlandse Veteranendag, en ook dit jaar maken Stichting Unit Victor en Veteranenshop er gezamenlijk weer een schitterende dag van. Natuurlijk niet zonder…. jullie! Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de bekendmaking van onze uitzending, en we hebben veel moois voor jullie in petto…

‘Ik wens voor…’ is het thema van deze maand van de veteraan. De afgelopen weken stonden al in het teken van de wensen die jullie hebben, en natuurlijk zal je dit thema ook tijdens ons programma op 26 juni voorbij zien komen. Zo verloten Veteranenshop en Stichting Unit Victor elke zaterdag in juni een Veteranenvlag onder de inzenders van hun hartenwens voor zichzelf of iemand anders.

Tafelgasten kolonel b.d. Harold Jacobs & brigade-generaal Menno Kersbergen

Tafelgasten kolonel b.d. Harold Jacobs & brigade-generaal Menno Kersbergen

Programma

Vanaf 14.30 uur hebben we een schitterend programma samengesteld waarbij je het volgende, en nog veel meer, kunt verwachten:

  • Tafelgast kolonel b.d. Harold Jacobs. Na een indrukwekkende loopbaan is hij sinds februari dit jaar directeur van ECHOS Homes. Benieuwd naar het verhaal achter Harold Jacobs? Leer hem kennen via het gesprek dat wij eerder deze week met hem hadden.

  • Tafelgast brigade-generaal Menno Kersbergen (directeur Personeel en Bedrijfsvoering Koninklijke Marechaussee). Een interview met hem lees je op deze pagina.

  • Tafelgast Edo van den Berg, de bedenker van de Veteranenvlag. Hoe is dit jaar voor hem geweest? Een uniek jaar waarin de Veteranenvlag ministeriële erkenning van minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten ontving én het Veteranen Platform alle overheidsgebouwen en veteranenorganisaties voorzag van een Veteranenvlag. De Veteranenvlag wordt dit jaar dus landelijk overal gevlagd (zelfs bij PSV)! Grote kans dat zijn wens is uitgekomen dit jaar… Meer weten over Edo en de vlag? Lees het in dit achtergrondartikel van Veteranenshop.

  • Bijdragen van zowel de Landmacht als de Marine. Ook dit jaar bezoeken beide krijgsmachtonderdelen weer verschillende veteraneninloophuizen met een lekkere verrassing! Weten waar ze langskomen? Lees het in dit artikel.

  • Bijdragen van onze Invictus-helden!

  • En natuurlijk is er volop de ruimte voor jullie wensen! Lees dus gauw verder…

ik wens voor.....png

Oproepje ‘Ik wens voor jou…’

Dat laatste vraagt natuurlijk om een toelichting, en om een oproepje aan jullie. Graag willen we jullie mooiste wensen ontvangen die je voor een ander hebt, zodat we hiervan een selectie kunnen uitzenden. Maak daarom een filmpje van maximaal 30 seconden dat je opneemt met je smartphone in de ‘liggende stand’, waarin je uitlegt wat je voor wie wenst en waarom. Stuur dit op naar support@veteranenshop.nl en wie weet zie jij jezelf terug tijdens onze uitzending tijdens de Nederlandse Veteranendag 2021!

‘Ik wens een Veteranenvlag voor…’

Zoals je hierboven al kon lezen, verloten Unit Victor en Veteranenshop deze maand elke zaterdag een Veteranenvlag aan iemand die een wens voor zichzelf of voor een ander aan ons doorgeeft. Elke zaterdag rolt om 12.00 uur de gelukkige winnaar of winnares uit de magische tombola van Veteranenshop-collega Soraya van Weereld. Wil je meedoen? Kijk dan op deze pagina voor alle uitleg en meld je gauw aan! En ben je te laat of grijp je nét naast zo’n schitterende vlag van maar liefst één bij anderhalve meter? Geen zorgen, de maandag erop kun je gewoon weer een nieuwe poging wagen vanaf 12.00 uur!

Interview met Ruud Louwerens van Paviljoen Malieveld

Geen Veteranendag zonder Ruud Louwerens van Paviljoen Malieveld natuurlijk! Als vaste steun en toeverlaat legt hij aan ons uit wat Veteranendag voor hem en zijn familie betekent. Hij vertelt over de bijzonderste herinneringen die hij koestert na al die jaren, en over de relatie tussen Defensie en het paviljoen, dat oorspronkelijk als poffertjes- en wafelkraam op het Scheveningse strand stond. Een verhaal over spionnen, twee jenevertjes en zijn eigen militaire achtergrond. Lees het volledige artikel hier.

Vorige
Vorige

‘Om hulp durven vragen, houdt je duurzaam gezond’

Volgende
Volgende

‘Morele verplichtingen dienen eigenlijk geen tijdslimiet te hebben’