Exclusieve samenwerking met Yogability

Op een laagdrempelige en veilige manier bijdragen aan het mentaal welzijn van veteranen. Dat was één van de doelstellingen waarmee onze app in het leven werd geroepen. We zijn daarom zo trots als een pauw dat een langgekoesterde wens eindelijk uitkomt: Sebastiaan Nederhoed van Yogability heeft maar liefst drie trainingsmodules voor Unit Victor gemaakt waarmee je werkt aan het vergroten van je bewustzijn, en aangereikte tools leert toepassen wanneer jij voelt dat dat nodig is.

Misschien klinkt dat een beetje als abracadabra, maar meer down to earth ga je het niet krijgen. Elke veteraan kan vroeg of laat voor mentale uitdagingen worden geplaatst in zijn of haar leven en wij willen graag bijdragen aan mogelijke oplossingen. In onze optiek is Yogability één van de mogelijke oplossingen, maar wat kun je in de praktijk leren door het volgen van de video’s van Sebastiaan?

Tijdens een paniekaanval kun je bijvoorbeeld weer controle krijgen over je ademhaling, waardoor de paniek zal afnemen. Deelnemen aan een sollicitatiegesprek of die vliegreis maken waarvoor je al weken gespannen bent? Dankzij Yogability verschijn je zelfverzekerder aan de start! Je vindt alle e-learnings gratis en voor niks in onze app. We raden je aan om elke module volledig te volgen in de volgorde waarin de video’s worden aangeboden in de app.

Na een fikse burn-out werd Sebastiaan wakker geschud en kwam hij in aanraking met mindfulness, mediatie en yoga. De positieve effecten die hij hier van ervaart hebben hem aangezet om dit te delen. Samen met zijn vrouw Evelien heeft hij het functionele trainingsconcept Yogability ontwikkeld, gebaseerd op de drie pijlers Mind, Movement en Breathwork. Zij leiden anderen -op een praktische en nuchtere manier- op tot Yogability-instructeur. Eenmaal opgeleid kunnen de instructeurs hun kennis en ervaring verder verspreiden binnen hun eigen expertise. Ook schreven zij samen het boek 'Functional Yoga: fysiek en mentaal fit'.

Je krijgt tips en oefeningen aangereikt waar jij, geheel in je eigen tempo, mee aan de slag kan gaan om jezelf fysiek en mentaal fitter te voelen. Met deze mengvorm tussen traditionele yoga en moderne mindfulnesstechnieken, reikt hij jou de tools en kennis aan die hij ooit zelf hard nodig had maar niet vond. Bekijk de introductie door Sebastiaan hieronder, en check de rest in de app.

Inhoud e-learning Yogability in Unit Victor:

Module 1: Breathwork

6 video’s over het effect van ademhaling op het functioneren van je lichaam.

Module 2: Mind(set)

4 video’s over de rol van mindfulness bij het kunnen focussen op grote en kleine zaken in het dagelijks leven.

Module 3: Movement

1 video over het integreren van de juiste mindset en ademhaling in lichaamsbeweging om daarmee stress te verlagen, slaap te verbeteren en beter om te gaan met lastige situaties.

Vorige
Vorige

Ik Zweer Trouw - Michiel van der Pols

Volgende
Volgende

Dutch Warrior Retreats worden verzorgd door Olaf en Chantal.