Terugblik 2023 en vooruitblik 2024

Afgelopen jaar is er veel gebeurd binnen Unit Victor. Van Veteranendag tot verhuizingen, we hebben het allemaal meegemaakt. Dit blijft natuurlijk niet alleen in 2023. In 2024 zijn we er natuurlijk ook weer bij. Benieuwd naar onze plannen? Lees het snel.

Terugblik 2023

Afgelopen jaar is er binnen Unit Victor een hoop gebeurd. We zullen stap voor stap de grootste gebeurtenissen hier samenvatten. Maar waar moeten we beginnen? Daarvoor gaan we terug naar eind februari.

Verhuizing

Eind februari zijn we van ons kleine, knusse kantoortje in Oirschot verhuisd naar ons huidige kantoor in Best. Na een dag vol tillen en sjouwen was de boel eindelijk over verhuisd. Helaas bleef niet alles heel, maar dankzij de inzet van heel het team waren we op tijd klaar waarna iedereen toe was aan de nodige rust.

Nadat alle meubels waren verhuisd, was het tijd voor de verbouwing. Er werd nieuw tapijt geplaatst en er kwam een extra wand om zo meerdere ruimtes te creëren. Als laatst zijn we met het team aan de slag gegaan met het schilderen van de muren. Toen dit eenmaal klaar was, was het kantoor helemaal af en ‘good to go’.

Kantoorhond

Aangezien we na de verhuizing een stuk meer ruimte hadden op kantoor, werd het tijd voor een nieuwe collega. Deze collega kreeg de taak om voor een gezellige sfeer te zorgen en wat neemt hij die taak goed op zich. Iedereen ontving hem met open armen en we zijn allemaal super blij met deze toevoeging. Welkom Jax!

Een kantoor hond is niet alleen super leuk en gezellig. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ze ook een positieve invloed hebben op de werknemers.

Werknemers worden productiever en gaan beter samenwerken. Ook wordt de stress op de werkvloer verminderd en neemt het ziekteverzuim af.

Wij merken in ieder geval dat Jax ons enorm laat lachen en inderdaad heel veel positiviteit mee brengt. Een kantoorhond levert een hoop geluk en positiviteit, maar het aller belangrijkste is het welzijn van de hond. Jax heeft het gelukkig helemaal naar zijn zin op kantoor!

Onderzoek

Bij Unit Victor hebben we als doel het verbinden van veteranen met elkaar. Het verbinden van veteranen die zich alleen, eenzaam of niet gezien voelen. We blijven bezig met het zoeken naar oplossingen en manieren om deze zo goed mogelijk binnen de app te implementeren.

Hierdoor voeren we regelmatig onderzoek uit met als hoofdonderwerp ‘mentaal welzijn’. Zo zijn we afgelopen jaar begonnen met een nieuw onderzoek waar proefpersonen een half jaar aan deelnemen. Binnen dit halfjaar worden allerlei dagelijkse activiteiten gevolgd en moeten er iedere dag drie korte vragenlijstjes worden ingevuld.

We hopen met deze studie te bereiken dat we in de toekomst via de Unit Victor app kunnen volgen hoe het met iemand gaat. Als er door bepaalde gegevens blijkt dat het een mindere kant op gaat, hopen wij hier vroegtijdig bij te zijn en erger te voorkomen.

Naast ons eigen onderzoek hebben we ook stagiaires die voor hun eind scriptie onderzoek voeren. Ook in deze onderzoeken bestaat de populatie uit veteranen en ligt de focus op mentaal welzijn. Hoewel dit kleinere onderzoeken zijn, is het nog steeds super interessant wat er uit de data komt en zijn we heel blij met de toevoegingen van onze stagiaires. Naast boeiende onderzoeken brengen ze ook veel gezelligheid mee.

Veteranendag

Zaterdag 24 juni 2023 was de 19e editie van Nederlandse Veteranendag. Van 09:00 tot 17:30 was het Malieveld geopend om alle veteranen te bedanken die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Er trokken maar liefst 90.000 bezoekers naar Den Haag om deel te nemen aan deze prachtige dag. Actieve militairen, veteranen, thuisfront en burgers. En wij waren er natuurlijk ook weer bij!

Samen met Veteranen TV & Radio en Veteranenshop hadden wij een prachtige plek op het Malieveld. Wij hebben veel bezoekers kunnen interesseren en vertellen over onze stichting, ons doel en onze plannen voor de toekomst.

Ook hebben zij hun mooie en indrukwekkende verhalen aan ons gedeeld. Dit vinden wij heel bijzonder om te horen en zijn dankbaar dat men dit aan ons vertelt.

Daarnaast hebben we met een hoop verenigingen gesproken over samenwerkingen en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Er is veel interesse ontstaan vanuit verenigingen naar ons toe en vanuit ons naar de verenigingen. We hebben prachtige ideeën, plannen, initiatieven en ontwikkelingen gehoord.

Naast het werken en enthousiasmeren van bezoekers hebben we zelf ook een beetje lol gemaakt. Naarmate de dag verliep, stond de muziek van Veteranen TV & Radio steeds harder en werd de sfeer doorgaans gezelliger. We stonden met elkaar te dansen en te zingen en hebben de dag goed met elkaar afgesloten. Het was weer een geslaagde editie en we kijken enorm uit naar Veteranendag 2024.

Vooruitblik 2024

We hebben nu een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar besproken, maar wat komt er nog aan in de toekomst?

Doorgaan met onderzoek

Zoals benoemd hierboven is de studie die we momenteel uitvoeren een langere studie. Niet alle proefpersonen zijn op hetzelfde moment gestart, dus dit onderzoek nemen we mee naar 2024. Nadat het onderzoek zelf is afgerond, moet de data nog worden geanalyseerd en moeten we nog conclusies trekken. Dit gaat zeker nog wel even duren.

Veteranendag 2024

Ook zijn we weer aanwezig op de 20e editie van Nederlandse Veteranendag! Samen met onze partners willen we er ook dit jaar weer een feestje van maken. We gaan niet te veel verklappen, maar het wordt bij Unit Victor weer hartstikke leuk!

Naast Nederlandse Veteranendag zijn we van plan om bij veel meer Veteranendagen aanwezig te zijn. We willen aanwezig zijn bij de aparte veteranendagen van ieder krijgsmachtonderdeel en we willen meer aanwezig zijn bij regionale veteranendagen van gemeenten en veteranenverenigingen en stichtingen. Denk je bij het lezen van dit nieuws ‘nou Unit Victor zou ik graag willen uitnodigen’. Neem gerust contact met ons op en dan gaan we daar over in gesprek!

Overige toekomstplannen

Natuurlijk is dit niet het enige wat ons te wachten staat in 2024. We willen echter nog niet alles verklappen. Het wordt weer een leuk en gaaf jaar wat veel belooft voor Unit Victor en haar ontwikkelingen.

Ben jij benieuwd? Houd ons goed in de gaten via Facebook, deze blog én onze nieuwsbrief! Zo ben je de eerste die op de hoogte wordt gesteld van al ons nieuws.

Vorige
Vorige

Hulphond voor veteranen

Volgende
Volgende

Wapenstilstandsdag